У відомстві Могеріні почали випускати контрпропаганду російською

П'ятниця, 15 січня 2016, 12:57

Черговий випуск огляду DisinfoReview, підготовлений у офісі верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, в якому спростовуються міфи російської пропаганди, вийшов російською мовою.

Зокрема, черговий огляд присвячений практиці використання у РФ іноземних ЗМІ.

"Оскільки власні джерела Кремля викликають мало довіри, прокремлівські організації часто воліють використовувати сюжети "з Заходу" (така ж стратегія використовувалася Кремлем і в радянський період). Однак ці сюжети зазвичай виявляються "фейком" або спотворюють сенс тієї публікації, на яку посилаються", – наголошується у огляді East Stratcom Task Force, який вперше вийшов російською.

Нагадаємо, раніше Литва, Велика Британія, Данія та Естонія звернулися до Єврокомісії із закликом розробити план дій по боротьбі з російської пропагандистської кампанією.

Зокрема, у листі до Брюсселя пропонувалося створити в інтернеті платформу, на якій подавалася б інформація про брехню та маніпуляції, пропаганду, пропонувалося надавати підтримку ініціативам зі створення телеканалів, мережевих порталів, радіостанцій і друкованих ЗМІ російською мовою, заохочувати обмін продукцією всередині ЄС, пропонувати продукцію чинним російським ЗМІ.

Варто додати, що у березні 2015 року на засіданні Європейської ради високому представнику представити ЄС з питань зовнішньої політики було доручено розробити план дій на стратегічної комунікації в цілях усунення триваючої кампанії дезінформації з боку Росії.

У рамках реалізації цього плану від вересня 2015 року при відомстві Могеріні розпочала роботу група East Stratcom Task Force, в якій працюють десять штатних PR-фахівців з інститутів ЄС або прикомандированих державами-членами ЄС, і які готують регулярні огляди, у яких спростовуються дезінформацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: