Німецька прокуратура висунула звинувачення у тероризмі турецьким комуністам

Середа, 27 січня 2016, 08:19

Федеральна прокуратура Німеччини висунула звинувачення у тероризмі девʼятьом членам терористичного угруповання "Турецька комуністична партія (Марксистсько-ленінська)" (ТКП/МЛ).

Про це з посиланням на інформацію прокуратури пише Deutsche Welle.

Як йдеться у повідомленні відомства, метою угрупування було шляхом збройної боротьби "встановлення в Туреччині комуністичного режиму під керівництвом членів ТКП/МЛ".

Відомо також, що серед обвинувачених - три громадянина Німеччини і шість громадян Туреччини віком від 47 до 67 років.

Як встановило слідство, члени угруповання скоїли в Туреччині велику кількість підпалів і нападів із застосуванням зброї та вибухівки, в результаті яких загинуло і постраждало багато людей.

"З 2007 року члени ТКП/МЛ робили все більше терактів спільно з воєнізованими підрозділами Робочої партії Курдистану (РПК). Бійці ТКП/МЛ проходять тренування на території Іраку", – повідомляє прокуратура.

Про угрупування також відомо те, що у нього є відділення у Західній Європі, яке використовується для фінансування її діяльності, а також для забезпечення логістики при організації терактів.

Один з обвинувачених, 56-річний громадянин Туреччини, є членом організації ТКП/МЛ з 2002 року.

Після того, як він у 2004 році очолив угруповання, її відділення на заході Європи щорічно отримувало до 500 тисяч євро. Ще один обвинувачений приєднався до ТКП/МЛ навесні 2005 року, а решта сім - у середині 2012 року.

Відзначимо також, що всі дев'ять ймовірних терористів були затримані у 2015 році і відтоді перебувають під попереднім арештом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.