Санкційна війна із Заходом може розтягнутися на десятиліття - Лавров

Середа, 10 лютого 2016, 09:45

Санкційна війна між Росією та Заходом може тривати десятиліттями.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю виданню "Московский комсомолец".

"Може, знаючи американців. З одного боку – це велика країна. А з іншого – її представники виконавчої і законодавчої влади ведуть себе дуже дріб'язково", - відзначив він, відповідаючи на питання.

"Але підкреслю, що ніхто не зацікавлений у погіршенні відносин з США. Ми не будемо робити це на шкоду собі, і вони це чудово знають. Але ми будемо співпрацювати настільки, наскільки вони готові до цього, на основі поваги інтересів один одного, взаємної вигоди, а не у вигляді підпорядкування диктату: "Ми введемо санкції проти вас, а потім подивимося, як ви будете справлятися", - зауважив Лавров.

Водночас, за його словами, в питанні "активної фази" санкційної війни наразі наступає момент істини.

"Мені здається, що зараз настає "момент істини". Принаймні, в цьому році буде ясно, наскільки Євросоюз вже усвідомлює, що нинішня ситуація стає непристойною для зовнішнього іміджу ЄС", - наголосив глава МЗС РФ.

"Коли влітку закінчиться термін дії чергової порції санкцій, тоді буде ясно, чи буде Європа по-чесному ставитися до своїх заяв щодо необхідності виконання не тільки Росією, а й Україною мінських угод або вона піде на поводу у агресивної меншості, яка є в ЄС і яка сформована русофобськими країнами", - підкреслив він.

Нагадаємо, виконання мінських угод передбачалося до кінця 2015 року. Однак їх імплементацію відклали на кілька місяців.

Економічні санкції проти Росії були продовжені Євросоюзом до 31 липня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.