У Франції оприлюднено звіт про аварію літака Germanwings

Неділя, 13 березня 2016, 13:15

Лікарі рекомендували другому пілоту Андреасу Лубіцу пройти лікування у психіатричній клініці за два тижні катастрофи літака німецької авіакомпанії Germanwings у французьких Альпах.

Про це йдеться у звіті, оприлюдненому експертами Управління досліджень та аналізу безпеки цивільної авіації Франції (BEA France) повідомляє Reuters.

Так, слідство виходить з того, що другий пілот Андреас Лубіц, який страждав від депресії, заблокував себе у кабіні пілотів і навмисне спрямував літак зі 150 людьми на борту на гори.

Слідчі встановили, що Лубіц проявляв симптоми депресії у грудні 2014 року і протягом наступних місяців консультувався з кількома лікарями, жоден з яких не попередив про небезпеку керівників авіаційної галузі чи безпосередньо його роботодавця.

Відтак, грунтуючись на результатах розслідування, слідчі рекомендують, щоб світові органи авіації встановили нові правила для регулярної перевірки пілотів.

Фахівці наголошують на тому, що медиків потрібно зобо'язати повідомляти владу, якщо психічне здоров'я пілота може поставити під загрозу громадську безпеку.

Як повідомлялося, 24 березня 2015 року на півдні Франції розбився пасажирський літак Airbus 320 авіакомпанії Germanwings з 150 людьми на борту.

Слідство встановило, що другий пілот літака Андреас Лубіц в момент катастрофи знаходився в кабіні один і не відповідав на заклики капітана впустити його. Тому було висловлено припущення, що Лубіц міг свідомо розбити літак.

Пізніше слідчі встановили, що у другого пілота раніше були психічні проблеми і він неодноразово звертався до лікарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.