Опубліковано лист пілота Germanwings, який розбив літак, зі скаргами психіатру

Субота, 5 березня 2016, 13:14

Німецьке видання Bild опублікувало текст електронного листа пілота лоукостера Germanwings Андреаса Любіца своєму лікарю, надіслане за два тижні до катастрофи рейсу 9525.

У листі Любіц повідомляє, що в університетській клініці Дюссельдорфа намагалися встановити причини погіршення зору, проте з'ясувати їх так і не вдалося.

Любіц скаржиться на те, що думки про можливу настання сліпоти викликають у нього паніку. Пілотові Germanwings були прописані антидепресанти, але вони не допомагали вирішити проблеми зі сном.

Любиц повідомляє, що через збільшену дозу ліків він став частіше відчувати занепокоєння і страждати від безсоння. За словами пілота, він спав по дві години або не спав зовсім.

"Мені потрібно, незважаючи на важку ситуацію, домогтися більш тривалого сну і скорочення стресу. Це буде складно, так як зір серйозно порушений. Я використовую вивчену техніку, яка допомогла мені останнього разу. Але цього, на жаль, вже недостатньо", - написав він.

За даними Bild, за кілька місяців до авіакатастрофи Любіц відвідав не менше сорока лікарів. Багато з них визначили, що пілот відчуває проблеми психологічного характеру.

Як повідомлялося, 24 березня 2015 року на півдні Франції розбився пасажирський літак Airbus 320 авіакомпанії Germanwing з 150 людьми на борту.

Слідство встановило, що другий пілот літака Андреас Любіц в момент катастрофи знаходився в кабіні один і не відповідав на заклики капітана впустити його. Тому було висловлено припущення, що Любіц міг свідомо розбити літак.

Пізніше слідчі встановили, що у другого пілота раніше були психічні проблеми і він неодноразово звертався до лікарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.