Germanwings відмовляється платити компенсації за членів екіпажу

Вівторок, 11 серпня 2015, 17:16

Авіакомпанії Germanwings, яка є "дочкою" Lufthansa, загрожує позов з боку батьків тих членів екіпажу, які загинули в результаті катастрофи літака А320 в Альпах 24 березня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними ЗМІ, концерн відмовляється виплачувати батькам членів екіпажу, які загинули в авіакатастрофі, компенсації за моральний збиток у розмірі 25 тисяч євро, хоча родини 144 загиблих пассажировтакие такі компенсації повинні отримати.

Ці гроші належать загиблим, оскільки безпосередньо перед катастрофою вони відчували страх смерті.

У зв'язку з цим адвокати вважають несправедливим, що подібна компенсація не виплачується за членів екіпажу, адже вони, за словами захисників, навіть гостріше пасажирів розуміли всю безвихідність ситуації.

Lufthansa і Germanwings, проте, заявляють, що легальна виплата таких компенсацій не входить в їх компетенцію і переадресовує претензії заявників у профспілку, оскільки в даному випадку мова йде про нещасний випадок на роботі.

У той же час страховики відзначають, що профспілки ніколи не виплачують компенсації за моральні страждання.

Представник Germanwings, однак, зазначив, що авіакомпанія уклала для льотного персоналу страхування від нещасного випадку і тому кожна з сімей загиблих співробітників отримає по 50 тисяч євро.

З урахуванням вже перерахованих одноразової виплати у розмірі 50 тисяч євро, кожна з постраждалих сімей у більшості випадків зможе отримати не менше 120 тисяч євро за кожного загиблого родича.

Як повідомлялося, 24 березня на півдні Франції розбився пасажирський літак Airbus 320 авіакомпанії Germanwing з 150 людьми на борту.

Слідство встановило, що другий пілот літака Андреас Любіц в момент катастрофи знаходився в кабіні один і не відповідав на заклики капітана впустити його. Тому було висловлено припущення, що Любіц міг свідомо розбити літак.

Пізніше слідчі встановили, що у другого пілота раніше були психічні проблеми і він неодноразово звертався до лікарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.