Які пральні машини обирають українці під час кризи? — E-Katalog

promoted
Вівторок, 29 березня 2016, 14:42

Функціональні та економічні пральні машини Bosch користуються попитом в українських покупців. У п’ятірці найкращих, за версією порталу E-Katalog, моделей представлено по дві машини брендів Bosch і LG.

Експерти прайс-агрегатора E-Katalog (http://ek.ua/) проаналізували активність користувачів, що цікавляться пральними машинами. Отримані дані допомогли сформувати рейтинг популярних брендів, виявити найкращі моделі та з’ясувати, які параметри найбільше цікавлять потенційних покупців.

 

Найпопулярніші виробники і моделі

У рейтингу виробників чітко виділяється четвірка лідерів. Це німецька компанія Bosch, шведський концерн Electrolux, а також південнокорейські бренди LG та Samsung. Пральні машини Bosch цікавлять 22 % користувачів порталу E-Katalog. Electrolux, LG і Samsung посідають другу позицію з показниками 10 %.

Цікаво, що жодна з десяти найбільш популярних моделей пральних машин не коштує більше 10 тис. грн, в той час як шість з них входять до цінової категорії до 7 тис. грн. Помітно, що тенденція зростання попиту на бюджетну техніку поширилась і на категорію пральних машин.

Розповімо про 5 найпопулярніших моделей за версією E-Katalog.

  1. Bosch WAE 20166. Дуже економічна модель з класом енергоспоживання А+++. Максимальне завантаження — 7 кг, за цикл прання витрачає 49 л води.
  2. LG F10B8ND. Завдяки високоякісному інверторному двигуну ця пральна машина працює тихіше схожих моделей інших виробників. Ємність барабана — 6 кг, витрата води на цикл — 56 л. Прання в швидкому режимі займає всього 30 хвилин.
  3. Indesit WISN 82. Найдешевша модель у рейтингу, купити її можна за 4200 грн. Підтримує 16 режимів прання. Максимальне завантаження — 5 кг, витрата води — 44 л.
  4. Bosch WAB 2028. Ще одна модель від Bosch із класом енергоефективності А+++. Клас віджиму — С (1000 об/хв). Завантаження барабана — 6 кг, витрата води на один цикл — 48 л.
  5. 5.    LG F10C3LD. Компактна пральна машина з глибиною 44 см і класом споживання А++. Модель зацікавить молодих мам наявністю режиму "Одяг дитини", в якому речі перуться за температури + 95 ° С, що сприяє знищенню всіх бактерій. А потім довго ополіскуються для вимивання залишків миючого засобу.

Важлива деталь

Українці вважають, що краще прати велику кількість речей одночасно. Тому найбільшим попитом користуються пральні машини із завантаженням 6–7 кг. Моделі із завантаженням менше 5 кг мало кого цікавлять, незважаючи на низьку вартість. Також відзначимо, що пристроями з фронтальним завантаженням користувачі E-Katalog цікавляться в 6 разів частіше, ніж із вертикальним.

Про роль енергоефективності

Зростання тарифів на електроенергію змусило людей враховувати показники техніки щодо енергоспоживання. Цим пояснюється зростання попиту на недорогі пральні машини з класом енергоефективності А+++. Мова про моделі Bosch WLT 24440, Bosch WAE 20166, Bosch WAB 2028, Whirlpool AWS 63213. За даними E-Katalog, ці пральні машини сьогодні можна купити за 6–7 тис. грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.