Кемерон оприлюднив свої декларації про доходи

Неділя, 10 квітня 2016, 10:28

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон вирішив оприлюднити свої декларації про доходи за останні шість років.

Як повідомляє Reuters, на такий крок глава британського уряду пішов на тлі скандалу з "панамськими документами", де згадується ім'я його батька.

За документами, за 2014-2015 фіскальний рік Кемерон заплатив податки на суму майже 76 тисяч фунтів стерлінгів на дохід трохи більше 200 тисяч фунтів стерлінгів.

Його доходи складаються зі 140 522 фунтів зарплати, 9 834 фунтів неоподатковуваних витрат, 46 899 фунтів від половини частки ренти від його сімейного будинку в Лондоні і 3 052 фунтів – відсотки на заощадження.

Таким чином Кемерон сподівається поставити крапку в дискусії про його особисті доходи. Дискусія розпочался після публікації журналістського розслідування про офшорні компанії, відомого як справа про панамські документи.

У ньому, зокрема, згадувався покійний батько британського прем'єра Ієн Кемерон, який володів офшорною компанією.

Нагадаємо, у суботу в Лондоні також проходив форум консерваторів, на якому Кемерон визнав, що неправильно повівся в офшорному скандалі.

Раніше, 7 квітня, Девід Кемерон визнав причетність до офшорної компанії свого батька, яка фігурувала в опублікованому "Панамському архіві".

Він заявив, що продав компанію за 30 тис. фунтів незадовго до того, як очолив уряд.

Кемерон підкреслив, що в період володіння акціями компанії платив прибутковий податок на дивіденди, не ухиляючись від сплати податків.

Представники опозиції закликали прем’єра піти у відставку у зв’язку з офшорним скандалом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.