Військові інспектори РФ відвідають навчання в Естонії

Вівторок, 10 травня 2016, 15:30

В рамках виконання приписів Віденського документа Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Естонію з інспекцією прибудуть російські офіцери.

Про це повідомляє видання err.ee з посиланням на головний штаб Сил оборони Естонії.

Російська інспекторська група у складі 4-х осіб під час свого візиту відвідає з'єднання 2-ї піхотної бригади, а також центр керування військовими навчаннями "Весняний шторм", звідки російські офіцери зможуть спостерігати за діями естонської армії.

Також російські офіцери здійснять спостережний політ над південним сходом Естонії на літаку АН-2 естонських ВПС.

В останній раз російські військові інспектори побували в Естонії в травні минулого року, тоді вони проінспектували 1-шу піхотну бригаду.

Естонські військові востаннє відвідували Росію так само в травні 2015 року, коли в рамках Договору з відкритого неба вони вчинили спостережний політ над територією російської на літаку OC-135B збройних сил США.

Відповідно до Віденського документу ОБСЄ, країни-члени організації можуть виконувати інспекторські візити одна до одної тривалістю до 48 годин.

Метою інспектування є підтвердження довіри і безпеки між країнами, що входять в ОБСЄ. Рапорт за результатами інспектування надається всім членам організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: