Британець, що вбив депутата під час агітації, був "тихим аполітичним садівником"

фото
П'ятниця, 17 червня 2016, 07:44

Чоловік, який застрелив британського депутата Джо Кокс під час зустрічі з виборцями, перед пострілами кричав "Спершу Британія", хоча ніколи не цікавився політикою.

Про це повідомляють британські ЗМІ, які з’ясували деталі щодо підозрюваного, 52-річного Томі Мейра.

Зокрема, співрозмовники BBC називають підозрюваного одинаком, який займався садівництвом у публічних парках і жив на одному місці Бристолі протягом щонайменше 40 років.

"Я живу тут з 1975 і коли я приїхав, він вже тут жив. Він – останній, про кого я міг таке подумати (запідозрити у вбивстві - ЄП). Він любив садівництво і багато працював в садах у людей в  цій місцевості, і робив це тихо", - розповів один з сусідів підозрюваного, Девід Піклз

 

ЗМІ також наводять вирізку з місцевої газети, яка кілька років тому опублікувала фото Томі Мейра та інтерв’ю з ним, адже він був волонтером, що наводив лад у місцевому публічному парку.

В цьому інтерв’ю затриманий розповів, що раніше лікувався у психіатричній лікарні і що садівництво допомагає йому "краще за будь-які ліки".

Як повідомлялося раніше, Мейр застрелив депутата Джо Кокс, а після цього кинувся на неї з ножем, коли та проводила зустріч з виборцями перед референдумом щодо виходу Британії з ЄС, призначеним на 23 червня. Кокс агітувала за те, щоби країна залишилася в Євросоюзі.

The Guardian наводить  свідчення двох очевидців, які стверджують, що перед пострілами вбивця  закричав "Британія понад усе!". Детальніший зміст його суперечки з депутатом в ЗМІ не уточнюється.

Водночас всі без винятку сю сиди та родичі підозрюваного, які спілкувалися зі ЗМІ, кажуть про аполітичність Томі Мейра.

"Мій брат не схильний до насильства і він аполітичний. Я навіть не знаю, за кого він голосує. Так, у нього є психічне захворіння, але він отримував допомогу", - заявив один з братів підозрюваного, Скотт Мейр. Сусіди, які бачили вбивцю за 25 хвилин до того, як він застрелив депутата, стверджують, що він був як і зазвичай тихим і не було жодних свідчень того, що він готується здійснити злочин.

Як повідомляла Європейська правда, депутата Джо Кокс застрелили під час її зустрічі з виборцями. Вбивця після словесної суперечки  з нею дістав пістолет  та зробив два постріли впритул, після чого накинувся на жінку з ножем. Депутат згодом померла в лікарні, підозрюваного у вбивстві затримали в кількох кварталах від місця злочину.

В четвер всі учасники агіткампанії щодо референдуму оголосили про тимчасове припинення агітації через трагедію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.