Новий глава МЗС Британії відзначився сексистськими і расистськими заявами

Четвер, 14 липня 2016, 09:45

Екс-мер Лондона Боріс Джонсон, який змінив на посаді міністра закордонних справ Британії Філіпа Хеммонда, став відомий не в останню чергу завдяки своїм провокативним і некоректним висловлюванням.

Про це пише Washington Post.

"Боріс Джонсон, колишній журналіст, відомий своєю навмисно провокаційною поведінкою, скуйовдженим волоссям і схильністю до образливих коментарів", – йдеться у публікації видання.

Лише два місяці тому Джонсон написав образливий вірш про президента Туреччини Ердогана, і цей вірш переміг у сатиричному конкурсі журналу Spectator. У вірші йшлося про "молодого хлопця з Анкари", що займався сексом із козою.

Свою специфічну позицію Джонсон виявив і щодо конфліктів на Близькому Сході.

Так, Джонсон підтримав президента Сирії Башара Аль-Асада у його боротьбі з "Ісламським державою", незважаючи на те, що Асад чинить насильство проти мирного населення Сирії. Він також привітав той факт, що Асад має "беззаперечну підтримку" президента Росії Володимира Путіна.

Минулого року Джонсон був змушений вибачитися за те, що назвав мешканців Африки "негренятами, схожими на кавунові смайлики". Він висловив переконання у тому, що країнам Африки буде краще повернутися під управління колишніх колоніальних держав.

На думку британського журналіста Яна Бреммера, британо-американські відносини з Джонсоном на посаді міністра закордонних зміняться зі стосунків "особливого значення" до відносин з "особливими потребами". Бо колишній мер Лондона дозволяв собі раніше сумнівні висловлювання про нинішніх американських лідерів.

У 2007 році він написав специфічний текст про Хілларі Клінтон, яка тоді вперше балотувалася на президентських виборах.

Хілларі він описав таким чином: "фарбоване світле волоссям, надуті губи і сталевий синій погляд роблять її схожою на садистку-санітарку в психіатричній лікарні". Потім він припустив, що американці повинні голосувати за Клінтон, тільки для того, щоб її чоловік (Білл Клінтон) повернувся до Білого дому.

"Якщо Клінтон дає собі раду з Хілларі, він, безсумнівно, здатен впоратися з будь-якою глобальною кризою", – написав тоді Джонсон.

Нового міністра закордонних справ Британії також нещодавно звинуватили в расизмі після написання колонки з критикою президента Барака Обами. Як відомо, американський президент агітував британців за те, що вони залишилися в ЄС.

Це обурило Джонсона, який написав у статті для таблоїда Sun, що Обама, агітуючи проти Brexit, нібито висловив своє зневажливе ставлення до Вінстона Черчилля. Джонсон стверджував, що "напівкенійський президент" (Обама) завжди носитиме в собі "споконвічну нелюбов до Британської імперії, захисником якої завжди був Черчилль".

Такі висловлювання Джонсона тоді обурили консерватора сера Ніколаса Сомса, онука Черчилля. Сомс, коментуючи слова Джонсона зазначив, що той займається "перекручуваннями і маніпуляціями" і недостойний того, щоб бути лідером.

Нагадаємо, 13 липня стало відомо, що консерватор Боріс Джонсон, що був ключовою фігурою кампанії за вихід Британії з ЄС, призначений на посаду міністра закордонних справ Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: