Польща має приєднатися до коаліції проти ІДІЛ - глава МЗС

П'ятниця, 22 липня 2016, 16:06

 "Ісламська держава" становить загрозу для усієї західної цивілізації, а Польща повинна приєднатися до міжнародної коаліції проти джихадистів.

Про це у Вашингтоні заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський під час засідання коаліції проти "Ісламської держави", передає Польське радіо.

Під час прес-конференції у перерві засідання представників коаліції у Державному департаменті США міністр заявив, що до групи, яка протистоїть "Ісламській державі", входять не тільки США, європейські держави та країни Близького Сходу, але навіть такі віддалені країни як Австралія.

"Це означає, що ми збираємося докласти великих зусиль, аби побороти цю терористичну державу. Наша діяльність не обмежуватиметься військовими діями. Навіть якщо вдасться відвоювати терени, захоплені Ісламською державою в Іраку та в Сирії, будуть проблеми з багатьма послідовниками та бойовиками цієї держави, котрі можуть роз’їхатися по світу", - відзначив Ващиковський.

Він назвав необхідними дії коаліції зі знешкодження терористичної діяльності у випадку їхньої втечі із захоплених теренів в Іраку та Сирії. Очільник дипломатії Польщі також наголосив на потребі участі Польщі у цій діяльності.

"Наша хата не скраю. Думка, що якщо ми будемо триматися осторонь і не втручатимемося, то будемо у безпеці - це вигадка, це несе ще більшу загрозу. По-друге, ми частина міжнародної спільноти, міжнародних організацій, таких як Євросоюз та НАТО. Наші союзники у цих організаціях вже беруть участь в коаліції і несуть втрати", - звернув увагу Ващиковський.

На його думку, зобов’язання Польщі мінімальні, що пояснюється іншими реаліями – загрозою конфлікту зі сходу.

До рішень, котрі були прийняті під час дебатів у Вашингтоні, міністр закордонних справ Польщі зарахував також нормалізацію та стабілізацію ситуації в Іраку та Сирії. Він висловив надію, що після відвоювання Мосулу настане занепад Ісламської держави на тих теренах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.