В уряді Німеччини закликають обмежити доступ до зброї

Неділя, 24 липня 2016, 10:17

Віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель після трагедії у Мюнхені, яка забрала життя 10 осіб, закликав обмежити доступ до зброї в країні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Контроль над вогнепальною зброєю є важливим моментом. Ми й далі повинні робити все можливе, щоб обмежити доступ до небезпечної зброї і суворо контролювати його", – сказав Габріель.

"Як зміг психічно неврівноважений 18-річний підліток отримати вогнепальну зброю? Це ще належить дізнатися", – додав віце-канцлер

В свою чергу міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр наголосив на тому, що "потрібно з'ясувати, як мюнхенський стрілець отримав зброю, "а потім ми повинні дуже ретельно перевірити, чи необхідно в деяких випадках вжити законодавчих заходів".

Також за словами міністра внутрішніх справ у Німеччині буде переглянута концепція дій поліції. Зокрема, міністр припустив, що "в екстрених ситуаціях", таких як теракти, потрібно буде дати можливість задіювати бундесвер.

Нагадаємо, ввечері 22 липня у торгівельному центрі в Мюнхені сталася стрілянина, далі постріли було чути в інших місцях в даному районі.

Повідомлення про нові жертви безперервно надходили аж до опівночі за київським часом. Повідомлялося про 3, 6, 8, 9,10 загиблих, і лише згодом поліція повідомила, що однією із жертв був сам нападник.

Розстріли здійснювала одна людина, 18-річний місцевий мешканець німецько-іранського походження.

Внаслідок стрілянини загинули 10 людей, включно з нападником, 27 людей отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: