Глава МЗС Литви: Кремль використовує в Україні методи КДБ

Четвер, 11 серпня 2016, 09:29

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс каже, що звинувачення Росією України в тому, що вона готує диверсії в Криму, нагадують методи КДБ, коли жертву звинувачували в нечуваних речах, щоб знайти привід для нападу на неї.

Про це він написав у своєму Твіттері.

"Агресор звинувачує жертву у нападі. Старі методи КДБ. Фальшиві звинувачення Росії проти України з метою виправдати майбутній удар у відповідь?" - написав він.

"Такі події турбують, тому що подібна модель застосовується не вперше, коли звинувачують у провокації з метою обґрунтувати нібито майбутню реакцію", - відзначив Лінкявічюс у коментарі агентству BNS, передає Delfi.

"Має місце очікування якоїсь події, ми повинні пильно стежити і дати оцінку тому, що такі методи повторюються десятиліттями", - зазначив міністр.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

США у відповідь на звинувачення Росії закликали не відвертати увагу від основного питання – того, що Росія анексувала Крим, і необхідності повернення півострова Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.