Bild розкритикував Штайнмаєра за найбільш проросійську промову

Четвер, 18 серпня 2016, 10:15

Німецька газета Bild назвала виступ глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра в Уральському федеральному університеті  "ймовірно найбільш проросійською промовою" глави німецького зовнішньополітичного відомства.

Видання виступило з критикою міністра у статті "Штайнмаєр не повинен говорити мовою Кремля".

"За рахунок німецької зовнішньої політики і позиції уряду Штайнмаєр, який нещодавно критикував НАТО за брязкання зброєю, розчистив шлях для можливої коаліції його СДПН (Соціал-демократичної партії Німеччини) з прихильниками Путіна і шанувальниками Москви - лівими", - пише видання.

Штайнмаєр у своєму виступі заявив, що у питанні анексії Криму, наприклад, російські сигнали було складно прорахувати.

"Спочатку це були "місцеві сили самооборони", пізніше з’явилися так звані "зелені чоловічки" і ще пізніше були розміщені спецслужби", - заявив міністр, хоча, як зазначає Bild,  навряд чи можна настільки неправдоподібно з історичної точки зору представити процес анексії Криму, яка суперечила усім нормам міжнародного права.

"Практично одразу ні в кого не виникло сумнівів, що мова йшла про збройний, масштабний напад на суверенну державу", - пише видання.

Штайнмаєр також заявив про неправильність думки щодо ворожого ставлення Росії до Заходу. Видання дорікає міністру, що цим він фактично заплющує очі, на гібридну війну РФ проти Європи, на хакерські атаки проти Бундестагу, на дестабілізацію Німеччини,  так звану "справу Лізи".

Промову перед студентами Уральського федерального університету Франк-Вальтер Штайнмаєр виголосив у понеділок, 15 серпня.  У своєму виступі він заявив, що РФ і Європейський Союз повинні зблизитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.