Вступ Молдови в ЄС можливий тільки без Придністров'я і Гагаузії – Додон

Понеділок, 21 листопада 2016, 17:03

Молдова не зможе вступити до складу Європейського Союзу без Придністров'я і Гагаузії, які в свою чергу не погодяться на таке рішення.

Про це заявив новий президент Молдови Ігор Додон в інтерв'ю російському агентству "Інтерфакс".

"Якщо ми хочемо, щоб Молдова збереглася як держава, то я чесно скажу: нам не треба поспішати кудись вступати. Тому що вступ у Європейський союз можливий тільки без Придністров'я і без Гагаузії. Це всі розуміють. Центр країни, навпаки, виступає за вступ в ЄС. Ось така у нас політична "каша", - сказав Додон.

Він в черговий раз нагадав, що відкрито виступає за євразійську інтеграцію, і не буде відмовлятися від цього політичного порядку денного.

"На першому етапі, я думаю, що ми запропонуємо хоча б підписання меморандуму про співпрацю з ЄврАзЕС. Є така практика, ми вже підготували цей Меморандум про співпрацю. Там нічого проти угоди про асоціацію з ЄС не йдеться, а лише про стосунки з самим ЄврАзЕС. А згодом, за два-три роки, побачимо: що відбудеться в Європейському Союзі. Там теж у них дуже непросто", - сказав він.

Додон також зазначив, що не збирається згортати співпрацю з Європейським Союзом або анулювати угоду про асоціацію з ЄС.

"Нам тут українського Майдану не потрібно. Тому ми будемо дуже виважено підходити до цього питання... Але без співпраці зі Сходом, я вже говорив, ми не виживемо", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.