ЄС готовий працювати з Додоном для підтримки реформ у Молдові

Вівторок, 15 листопада 2016, 17:21

Європейський Союз визнав результати виборів у Молдові та заяви про готовність співпрацювати з владою країни у контексті подальшої підтримки реформ.

Про це йдеться у заяві представництва ЄС у Молдові, оприлюдненій на його сторінці у Facebook.

 "ЄС готовий до спільної роботи з владою Республіки Молдова для підтримки процесу реформ, який лежить в основі нашої Угоди про асоціацію", – йдеться у повідомленні.

Йдеться, у першу чергу, про співпрацю "щодо боротьби з корупцією, забезпеченні незалежності судової влади, де-політизації державних установ та реформування адміністрації. У цьому контексті Європейський Союз з нетерпінням очікує співпраці з новообраним президентом", – наголошують у представництві ЄС.

Також в ЄС відзначають, що "президент, уряд і парламент повинні працювати разом, щоб зробити необхідні кроки реформи в інтересах усіх громадян Республіки Молдова".

Нагадаємо, 13 листопада у Молдові відбувся другий тур президентських виборів. За результатами підрахунку всіх голосів на виборах президента Молдови, перемогу здобув лідер Соціалістичної партії Ігор Додон.

Відзначимо, що основний конкурент Додона, лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду заявила, що збирає підписи під онлайн-петицією про оголошення результатів виборів президента Молдови недійсними.

Варто також додати, що новообраний президент Молдови Ігор Додон розкритикував асоціацію Молдови з ЄС і виступив за партнерство з Росією.

Детальніше про результати останніх президентських виборів у Молдові читайте в статті на ЄвроПравді "Перемога з присмаком розколу: що чекає на Молдову з проросійським президентом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.