Відносини з Молдовою залежатимуть від поваги до суверенітету України - Єлісєєв

Середа, 16 листопада 2016, 08:27

В адміністрації президента України повідомили, що Петро Порошнко взяв до уваги результати президентських виборів у Молдові та зазначили, що позитивна динаміка відносин між країнами буде залежати від налаштованості нового керівництва Молдови розвивати співробітництво на основі чіткої поваги до територіальної цілісності України.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, коментуючи результати президентських виборів у Республіці Молдова, повідомляє прес-служба глави держави.

Єлісєєв наголосив, що Україна підтверджує готовність і надалі розбудовувати добросусідські відносини з Республікою Молдова.

"Розраховуємо також на збереження ефективного співробітництва наших держав у рамках стратегічного курсу на європейську інтеграцію", - зазначив він.

Водночас, за словами Єлісєєва, позитивна динаміка українсько-молдовських відносин буде напряму залежати від налаштованості нового керівництва Молдови розвивати співробітництво на основі чіткої поваги до суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи невизнання анексії Криму, та відданості базовим принципам міжнародного права.   

"Підтверджуємо повагу до суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова в її міжнародно визнаних кордонах, які включають Придністровський регіон Молдови", - підкреслив заступник глави адміністрації президента.

Нагадаємо, у Молдові на виборах президента переміг проросійський кандидат Ігор Додон, який напередодні виборів заявив, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про "російський Крим" та пояснив свої міркування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.