Європейці стали краще ставитися до членства в ЄС - опитування

Понеділок, 21 листопада 2016, 19:23

Європейці стали позитивніше відноситися до членства країни в Європейському Союзі.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Фонду Бертельсмана, повідомляє Deutsche Welle.

Мешканці п'яти з шести держав, в яких проводилося дослідження, оцінили приналежність своєї країни до ЄС позитивніше, ніж у березні 2016 року.

Серед країн, громадяни яких брали участь в опитуванні, - Німеччина, Франція, Італія, Польща і Велика Британія.

Автори дослідження констатують, що найбільш істотні зміни у ставленні до Євросоюзу відзначаються у Британії: якщо в березні, за три місяці до Brexit, у складі ЄС хотіли залишитися 49% жителів країни, то вже в серпні їхня частка зросла до 56%.

Найпозитивніше ЄС оцінюють у Польщі, де в підтримку членства в ЄС виступили 77% респондентів (у березні – 68%). На 2-му місці - Німеччина: у разі проведення в серпні референдуму про вихід країни з Євросоюзу 69% німців проголосували б проти цього рішення (у березні – 61%).

В Італії і Франції ставлення до ЄС більш критичне: сьогодні лише 51% італійців і 53% французів виступають за перебування в ЄС. У березні ці показники становили 50 і 53% відповідно.

Єдиною державою, що брала участь в опитуванні і виступила за вихід з ЄС, стала Іспанія, хоча з березня частка тих, хто підтримав би такий крок, дещо знизилася. У серпні вона становила 68%, у березні – 71%.

У середньому по Євросоюзу за членство в ЄС проголосували 62% респондентів. Порівняно з березнем їх частка збільшилась на 5 %.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.