Посольство РФ направило ноту протесту в МЗС Британії

П'ятниця, 4 листопада 2016, 09:54

Посольство РФ у Лондоні направило ноту протесту в МЗС Британії у зв’язку з акцією, що відбулася біля дипмісії у четвер, коли її закидали пластиковими кінцівками манекенів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті посольства РФ у Британії.

Зазначається, що у результаті акції відвідувачі посольства і співробітники дипмісії були позбавлені можливості доступу до будівлі.

"Була створена реальна загроза безпеці дипмісії на території Великої Британії", - йдеться у повідомленні.

Але найбільше російських дипломатів обурює "небажання британської влади забезпечити безперебійний режим роботи і безпеку посольства".

"За відверто провокаційними і хуліганськими діями "демонстрантів" байдуже спостерігала поліція. Складається враження, що зазначена "протестна акція" була ретельно спланована, що не дивно в контексті нещодавнього офіційного заклику в парламенті міністра закордонних справ Британії Джонсона проводити протести біля стін російського посольства в Лондоні", - заявили у посольстві РФ.

В посольстві згадали також про "постійну оскаженілу русофобську кампанію в британських ЗМІ, яку надихають неодноразові антиросійські висловлювання офіційних британських осіб".

Нагадаємо, у Лондоні активісти закидали вхід до посольства Росії сотнями пластикових кінцівок з манекенів на знак протесту проти бомбардувань у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: