В ЄС не можуть домовитися про заборону автоматів Калашникова – ЗМІ

Вівторок, 6 грудня 2016, 21:03

Переговори Єврокомісії, Європарламенту та країн-членів ЄС про заборону напівавтоматичної зброї, такої як автомат Калашнікова, зайшли в глухий кут.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Єврокомісії.

Агенція повідомляє, що переговори між Єврокомісією, Європарламентом та державами-членами ЄС про заборону на деякі з видів напівавтоматичної штурмової зброї, включаючи автомат Калашникова, зайшли в глухий кут через суперечки з приводу визначення видів вогнепальної зброї.

"Європейська комісія не може узгодити  з державами-членами та Європейським парламентом свій план щодо заборони приватним особам володіти зброєю, такою як російські автомати Калашникова або американські М-16", - йдеться у повідомленні.

Такі заходи є частиною загального посилення правил ЄС, що регулюють купівлю і продаж такої зброї, які були ініційовані ЄК після розстрілу 11 осіб в офісі французького сатиричного журналу Charlie hebdo в січні 2015 року та нападів у Парижі в листопаді минулого року.

"Майже сім годин переговорів закінчилися нічим через суперечки  щодо правового визначення напівавтомат", – цитує агенція джерела в ЄС.

Втім, представник Словаччини, яка в даний час головує в ЄС, заявив про прогрес у переговорах і про їх продовження в середу.

Як відомо, Єврокомісія хоче запровадити заборону на володіння напівавтоматичною зброєю, такою як АК-47.

Держави-члени та Європейський парламент прагнуть помʼякшити пропозицію і дозволити володіння такою напівавтоматичною зброєю для членів різноманітних організацій, від стрілецьких клубів до колекціонерів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.