В ООН закликали США та РФ погодити план евакуації з Алеппо

Четвер, 8 грудня 2016, 20:45

В ООН закликали США та Росію погодити план евакуації зі східного Алеппо та заявили, що тисячам осіб загрожує "масове знищення".

Про це заявив радник з гуманітарних питань Ян Єгеланд, передає Reuters.

За його словами, п'ять місяців переговорів щодо плану допомоги нічого не дали, і саме США та Росія мали разом співпрацювати задля погодження такого плану.

"Держави, які повинні були допомогти нам отримати доступ до цивільних осіб, є розділені щодо того, що відбувається в Сирії", - сказав він.

"В Росії заявляють, що вони, безумовно, будуть обговорювати з нами, як правильно організувати евакуацію, але вони більше не обіцяють ніяких пауз (щодо припинення вогню - Ред.) ", - сказав Єгеланд.

Повідомляється, що держсекретар США Джон Керрі заявив після переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, що він "сподівається" на досягнення угоди, але він очікує "певні зауваження і пропозиції".

Нагадаємо, президент Сирії Башар Асад заявив, що перемога його армії в Алеппо стане "величезним кроком" до закінчення п'ятирічної громадянської війни в країні, але не означатиме кінця конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.