Лідер ультраправої партії Німеччини їздила на переговори до Москви

Вівторок, 21 лютого 2017, 09:03

Глава популістської партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) Фрауке Петрі зустрічалася з високопоставленими російськими політиками під час візиту до Москви.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зустріч відбулася минулими вихідними. У заяві, опублікованій AfD у понеділок, повідомляється, що політик вирушила до Москви, щоб обговорити співпрацю між німецькими і російськими регіональними асамблеями.

Вона також зустрілася зі спікером Держдуми РФ і довіреною особою Володимира Путіна В'ячеславом Володіним, а також віце-спікером Петром Толстим.

Володін, колишній керівник апарату Путіна, вважається одним з найвпливовіших у Росії чиновників, який керує роботою парламенту і організовує вибори.

Толстой добре відомий проведенням низки політичних ток-шоу на державних каналах РФ. Прапраправнук письменника Льва Толстого має прокремлівські погляди і був підданий критиці з боку опозиції за поширення дезінформації та пропаганду своїх програм, зокрема про Україну і Захід.

Офіс Петрі не повідомив, хто ще був у складі німецької делегації, але за даними німецьких ЗМІ, до Москви також літав Джуліан Флак, голова виконавчого комітету AfD, який займається питаннями політичної і фінансової стратегії.

У заяві на сайті Держдуми РФ повідомляється, що Петрі приїхала на запрошення уряду Москви в рамках реалізації програм співробітництва з регіонами Німеччини.

"В ході зустрічі обговорювалися питання співпраці регіональних парламентів, міжпартійного співробітництва, а також розвиток контактів молодіжних організацій", - йдеться у повідомленні.

У зустрічі також взяли участь керівник фракції ЛДПР Володимир Жириновський, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, голова комітету з енергетики, координатор депутатської групи зі зв'язків з парламентом ФРН Павло Завальний.

Читайте також - "Німецький Трамп" збирає голоси: як друзі Кремля можуть завадити перемозі Меркель на виборах

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.