Клімкін підтвердив зустріч Порошенка і Трампа

Четвер, 15 червня 2017, 08:03

Глава МЗС Павло Клімкін підтвердив зустріч президента України Петра Порошенка і президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

"Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу. Найближчим часом (прес-секретар президента – ред.) Святослав Цеголко зробить відповідну заяву, синхронно з нашими американськими друзями, але ми зараз працюємо над змістовною частиною промови", - сказав Клімкін, відповідаючи на питання про можливість майбутнього візиту президента України Петра Порошенка в США вже наступного тижня.

Міністр також зазначив, що на порядку денному зустрічі будуть стояти питання про виконання Росією своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей, а також питання окупованого Криму, доступ до нього міжнародних спостерігачів, питання двостороннього співробітництва України та США, а також допомоги українським реформам.

Також, за словами міністра, будуть стояти питання щодо співпраці в сфері безпеки між Україною та США. Глава зовнішньополітичного відомства анонсував "важливі політичні рішення в цій сфері".

Раніше ЄвроПравда з посиланням на дипломатичні джерела повідомила, що між Україною та США досягнуто домовленість про повноцінні переговори президентів Трампа та Порошенка у Вашингтоні вже у червні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.