Естонське головування в ЄС: Ердогану варто утриматися від риторики про смертну кару

Четвер, 20 липня 2017, 09:23

Відновлення смертної кари не відповідає цінностям ЄС, а президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану краще утриматися від риторики щодо запровадження такого покарання.  

Про це в інтерв’ю Hürriyet Daily News заявив Свен Міксер, міністр закордонних справ Естонії, яка зараз головує у Раді ЄС.

"Є речі, які я не вважаю дуже помічними (у налагодженні конструктивного діалогу між Туреччиною та ЄС. – Ред.), наприклад, гра з ідеєю смертної кари. Це справді не створює добру атмосферу (…) Це не відповідає європейським принципам та цінностям.  Було б дуже корисно утриматися від такої риторики", - сказав Міксер.

Він додав, що є суттєва різниця між словами та реалізацією ідеї, але навіть словесна ескалація цього питання є не найкращим способом рухатися вперед.  

Естонське головування в ЄС також занепокоєне продовженням надзвичайного стану в Туреччині. За словами Міксера, цей крок ускладнює стосунки між Брюсселем та Анкарою і шкодить прогресу демократії та верховенству права.

Нагадаємо, у роковини спроби путчу в Туреччині президент Ердоган повернувся до жорсткої риторики щодо запровадження смертної кари, пообіцявши "відтинати голови усім зрадникам".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: