Єврокомісія видала останнє попередження Угорщині щодо закону про НУО

Середа, 4 жовтня 2017, 17:04

Європейська комісія у середу винесла аргументовану думку - другий крок у процедурі порушення – для Угорщини щодо її законодавства, яке стосується неурядових організацій, фінансованих з-за кордону.

Про це йдеться на сайті ЄК.

Обґрунтована думка Єврокомісії щодо угорського закону про НУО слідує за офіційним повідомленням, надісланим Будапешту 14 липня.

Угорщина тепер має один місяць, щоб вжити необхідних заходів, визначених  в обґрунтованій думці. Якщо Угорщина не зможе задовільно відповісти на претензії Єврокомісії, вона може передати справу до Суду ЄС.

Комісія вирішила розпочати провадження проти Угорщини через невиконання нею зобов'язань згідно з Договором про свободу руху капіталу. Порушення виявлені у положеннях закону про НУО, які опосередковано дискримінують та непропорційно обмежують пожертвування з-за кордону організаціям громадянського суспільства.

Єврокомісія також вважає, що Угорщина порушує право на свободу об'єднань та право на захист приватного життя та персональних даних, закріплених у Статуті фундаментальних прав ЄС.

"Угорщина відповіла на офіційне повідомлення Комісії 14 серпня. Ретельно проаналізувавши надані Угорщиною пояснення, Європейська комісія робить висновок, що її серйозні зауваження не були розглянуті", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.