Прокуратура Єгипту підозрює ІДІЛ в причетності до теракту

Субота, 25 листопада 2017, 15:52

Озброєні бойовики, які напали на мечеть в Єгипті, мали з собою прапор ІДІЛ, коли відкрили вогонь по людях, в результаті чого загинуло понад 300 осіб.

Про це повідомляє Reuters посиланням на прокуратуру Єгипту.

Як відомо, наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт, однак єгипетські сили ведуть боротьбу з філією ІДІЛ в регіоні, однієї з гілок терористичної групи після того, як вона зазнала поразки в Іраку та Сирії.

Повідомляється, що прокуратура Єгипту після розмов з потерпілими в рамках свого розслідування вважає, що до теракту причетні бойовики ІДІЛ.

"Віряни були захоплені ними зненацька. Їх (бойовиків - Ред.) було від 25 до 30 осіб, з прапором ІДІЛ, коли вони з автоматичними рушницями зайняли позиції перед дверима мечеті та її 12 вікнами", - сказав прокурор.

Нагадаємо, терористи напали на мечеть Аль-Радва в місті Бір-аль-Абд в 40 км від міста Ел-Аріш, яке є столицею провінції Північний Синай.

За інформацією місцевої влади, бойовики під’їхали до мечеті на чотирьох позашляховиках і відкрили вогонь по людях, які знаходилися на проповіді під час п'ятничної молитви.

Після цього вони підірвали кілька вибухових пристроїв.

Кількість загиблих внаслідок нападу бойовиків на мечеть на Північному Синаї у Єгипті зросла вже до 305 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: