Заступник прем’єра Британії пішов у відставку через скандал з порнографією

Четвер, 21 грудня 2017, 07:41

Заступник прем’єр-міністра Великої Британії і глава секретаріату кабінету міністрів Даміан Грін оголосив про свою відставку через скандал з порнографією.

Про це повідомляє Reuters.

Внутрішнє розслідування виявило, що Грін зробив оманливі коментарі щодо порнографії, знайденої на комп'ютерах у його парламентському офісі.

Відставка одного з найнадійніших союзників Мей є ударом для британського прем’єра якраз у розпал переговорів щодо Brexit.

Грін, який проголосував за членство в ЄС, був призначений першим державним секретарем всього шість місяців тому.

В минулому місяці газета Sunday Times повідомила, що поліція в 2008 році знайшла порнографію на комп'ютерах в офісі Гріна в парламенті. У відповідь Грін сказав, що ця історія була неправдою.

Однак розслідування дійшло висновку, що твердження Гріна про те, що він не знав, що непристойний матеріал був виявлений на комп'ютерах, були "неточними та оманливими". Також було визначено,  що він порушив правила поведінки міністрів.

"Я шкодую, що мені було запропоновано подати у відставку через порушення Кодексу міністрів, за які я прошу пробачення", - йдеться у листі Грін до Мей.

Грін, додав, що він не завантажував та не переглядав порнографію на парламентських комп'ютерах. Він сказав, що повинен був чіткіше висловитися після оприлюдненої у ЗМІ інформації.

Грін став третім міністром у уряді Мей, який пішов у відставку протягом останніх тижнів. У листопаді міністр оборони залишив свою посаду, а до цього міністр з питань міжнародного співробітництва пішла у відставку через проведення таємних зустрічей із ізраїльськими чиновниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.