Танкери РФ передавали у морі паливо кораблям КНДР, порушуючи санкції ООН - ЗМІ

Субота, 30 грудня 2017, 09:23

Російські танкери постачали паливо в Північну Корею щонайменше три рази в останні місяці, передаючи вантаж у морі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела серед європейських структур безпеки.

За даними джерел, продаж нафти або нафтопродуктів з Росії, другого за величиною в світі експортера нафти та члена Радбезу ООН, що має право вето, є порушенням санкцій ООН.

Здійснені трансфери у жовтні та листопаді вказують на те, що контрабанда з Росії до Північної Кореї переросла у завантаження вантажів у морі, оскільки ще у вересні агентство повідомляло, що кораблі КНДР плили прямо з Росії до своєї батьківщини.

"Російські судна цього року неодноразово порушували санкції, передаючи нафтопродукти зі своїх кораблів на судна КНДР", - сказало одне із джерел.

"Наразі немає доказів того, що такі дії підтримуються урядом РФ, однак ці російські судна надають допомогу Північній Кореї", - заявило друге джерело.

Двоє високопосадовців посилалися на дані морської розвідки та супутникові знімки суден, що відпливають з російських далекосхідних портів на Тихому океані, однак відмовилися розкривати подальші подробиці, оскільки дана інформація засекречена.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ Південної Кореї оприлюднили інформацію про те, що супутники виявили китайські кораблі, що передають нафту суднам Північної Кореї.

Після цього президент США Дональд Трамп заявив, що він "дуже розчарований" тим, що Китай постачає нафту Північній Кореї.

Китай заперечує інформацію про те, що він незаконно відправив нафтопродукти до Північної Кореї.

Як відомо, Рада Безпеки ООН одностайно ухвалила нові санкції проти Північної Кореї 22 грудня у відповідь на нещодавній запуск міжконтинентальної балістичної ракети, намагаючись обмежити доступ країни до перероблених нафтопродуктів та сирої нафти, а також блокувати заробітки від працівників за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: