Парламент Каталонії підтримає Пучдемона, він може керувати по Skype

Середа, 17 січня 2018, 12:18

Дві найбільші партії Каталонії пообіцяли підтримати переобрання Карлеса Пучдемона на посаді глави уряду, незважаючи на погрози Мадрида зберегти в такому випадку пряме управління

Про це повідомляє EUobserver.

Партії Junts per Catalunya (JxCat) та ERC, які виступають за незалежність Каталонії, повідомили, що Пучдемон готується до того, щоб 31 січня бути обраним президентом регіону та виконувати свої майбутні обов'язки з Брюсселю через відеозв'язок та онлайнові платформи, такі як Skype.

Заява партій пролунала після того, як юристи парламенту Каталонії відкинули можливість складення присяги Пучдемоном за допомогою відеозв'язку.

Це питання має стати основним в середу, коли депутату парламенту Каталонії зберуться на перше засідання після дострокових виборів.

Дві партії спільно мають 66 з 135 місць в регіональному парламенті, і можуть отримати підтримку ще чотирьох депутатів.

Проте правління сепаратистів в парламенті залежить від обраних депутатів, які поки знаходяться під вартою або за кордоном і не зможуть проголосувати, поки з них не знімуть звинувачення або їх не замінять у партійному списку на інших депутатів.

Нагадаємо, 16 січня Пучдемон присягнув на вірність Конституції Іспанії і статуту регіону, щоб отримати мандат депутата регіонального парламенту.

Згідно з процедурою, для отримання мандата майбутній депутат має надати підтвердження того, що він є обраний виборцями, декларацію про майновий стан та письмову заяву з обіцянкою дотримуватися Конституції та регіонального статуту Каталонії.

Тобто особиста присутність Пучдемона, який перебуває у Бельгії, для отримання мандата була не обов’язковою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.