Трамп заблокував публікацію доповіді демократів про втручання РФ

Субота, 10 лютого 2018, 09:57

Президент США Дональд Трамп  заблокував випуск секретної доповіді представників Демократичної партії в Конгресі, яка стосується можливого втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Про це повідомляє Reuters.

Адвокат Білого дому Дон МакГон заявив, що Міністерство юстиції визначило частини десятисторінкової доповіді, створеної демократами з Комітету розвідки в Палати представників, такими, що "створюють особливо серйозні занепокоєння щодо інтересів національної безпеки та правозастосування".

Білий дім також випустив лист директора ФБР, яке висловило занепокоєння з приводу виходу доповіді з міркувань захисту джерел та методів розвідки США.

Тижнем раніше Трамп відхилив аналогічні занепокоєння ФБР щодо меморандуму, створеного республіканцями того ж комітету, який, за словами демократів, був спрямований на дискредитацію спеціального радника Роберта Мюллера, який займається розслідуванням втручання РФ.

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер був обурений блокуванням публікації меморандуму демократів і звинуватив президента у подвійних стандартах.

"Мільйони американців хочуть знати відповідь: що він приховує?" - зазначив Шумер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.