Тіллерсон попередив Латинську Америку про загрози з боку Китаю і Росії

П'ятниця, 2 лютого 2018, 10:41

Державний секретар США Рекс Тіллерсон в четвер закликав країни Західної півкулі остерігатися китайських інвестицій та розкритикував Росію за продаж зброї авторитарним урядам в регіоні.

Про це Тіллерсон заявив перед початком свого п’ятиденного туру країнами Латинської Америки, повідомляє Associated Press.

Тіллерсон сказав, що Китай прагне тільки збагачення завдяки інвестиційним проектам та проектам з розвитку. Він зазначив, що регіональні уряди повинні захистити себе від "хижих акторів, які зараз з'являються у нашій півкулі", окремо згадавши про Китай.

"Китай, як і на інших ринках, що розвиваються по всьому світу, пропонує, здавалося б, привабливий шлях до розвитку. Однак в реальності це часто означає короткострокову вигоду в обмін на довгострокову залежність ", - сказав Тіллерсон.

Тіллерсон розкритикував Росію, наголосивши, що її "зростаюча присутність в регіоні викликає тривогу". Росія, за його словами, "продовжує продавати зброю і військову техніку недружнім режимам, які не поділяють або не поважають демократичні цінності".

"Наш регіон повинен ревно захищатися від далеких сил, які не відображають його фундаментальних цінностей", - наголосив Тіллерсон. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.