У Греції на час слідчих дій затримали 26 українців, членів екіпажів трьох суден - МЗС

Четвер, 15 березня 2018, 14:44

В МЗС України повідомили, що наразі 26 громадян України - членів екіпажів трьох суден - затримані в Греції на час проведення слідчих дій.

Про це на брифінгу в четвер у Києві заявив офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією, оприлюдненою Кириличем, нині затримано 17 українців - членів екіпажу судна Mekong Spirit, яке належить швейцарській компанії і яке було затримано в Греції 25 травня 2017 року.

"На сьогоднішній день триває слідство в справі судна, яке перебуває недалеко від Афін ... Члени екіпажу - 16 громадян України перебувають на судні, 17-й - капітан судна проживає в одному з приміщень в Афінах", - пояснив Кирилич.

Члени екіпажу дають свідчення у справі вантажу, зокрема, перевезення сумнівних вибухових речовин на судні та не є заарештованими.

Крім того, затримані 7 членів екіпажу судна RS 300 97 (йдеться про події листопада 2016 року). Вони також перебувають в даний час на судні в очікуванні фінального рішення суду у справі перевезення багажу.

Кирилич також поінформував про затримання в січні 2018 року двох українців - членів екіпажів судна Andromeda - капітана і старшого помічника капітана судна, які на час слідчих дій перебувають в одній з пенітенціарних установ Греції.

За його словами, генеральний прокурор Греції запевнив українську сторону, що всі слідчі дії будуть завершені в найкоротші терміни.

Раніше повідомлялося, що у Греції за станом на початок березня 2018 року затримали 148 громадян України, 132 з яких - за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.