Німеччина: багаті федеральні землі виплатили рекордні 11 млрд євро бідним регіонам

Четвер, 22 березня 2018, 17:17

Заможні федеральні землі Німеччини, такі як Баварія, минулого року виплатили рекордну суму на підтримку бідних регіонів.

Про це повідомляє The Local.

Щороку найбагатші землі Німеччини, головним чином на півдні та заході, платять мільярди євро, щоб підтримати на плаву східні регіони за системою Länderfinanzausgleich (система державного фіскального вирівнювання).

У 2017 році ця сума була рекордною, збільшившись на 5,3% у порівняння із попереднім роком, досягнувши 11,2 млрд євро.

Цифри показують, що п'ять федеральних земель, які розташовані на території колишньої Східної Німеччини, як і раніше найбільше потребують фінансової допомоги і отримують близько 70% від загального обсягу виплат.

Берлін залишався найбільшим бенефіціаром коштів у 2017 році. Німецька столиця отримала 4,2 млрд євро, трохи більше третини від загальної суми.

Найбільший внесок к програму підтримки зробила Баварія - 5,89 мільярда євро. Баден-Вюртемберг та Гессен допомогли із внесками в розмірі 2,8 млрд євро та 2,5 млрд євро відповідно.

Поточна система фінансового розподілу між 16 федеральними землями Німеччини завершиться наступного року і поки що невідомо, чи продовжать її, або ж замінять на іншу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: