Президент Австрії наступного тижня відвідає Київ та Львів

Середа, 7 березня 2018, 16:43

13 березня з триденним візитом до України прибуде президент Австрії Александр Ван дер Беллен.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Австрії.

Згідно з повідомленням, президент прибуде з дружиною у супроводі міністра закордонних справ Карін Кнайссль та великої делегації з питань економіки та культури.

В політичній частині візиту заплановані зустрічі з президентом Петром Порошенком та прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. В центрі переговорів стоятимуть двосторонні відносини, а також відносини з ЄС, ситуація на Сході України, Мінські домовленості.

13 березня заплановано зустріч з представниками австрійської економіки та бізнесу, а також із австрійцями, задіяними в роботі ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

14 березня міністр закордонних справ Карін Кнайссль підпише Угоду щодо співпраці в галузі культури та освіти. Після спільного підходу до преси двох президентів австрієць Крістоф Отто з організації Global 2000 буде нагороджений президентом Порошенком українським орденом за свій проект допомоги дітям Чорнобиля.

Після обіду президенти візьмуть участь в економічному форумі. Офіційна частина візиту в Києві завершиться переговорами з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

На третій день перебування в Україні австрійська делегація відвідає Львів. Федеральний президент зачитає доповідь та поспілкується зі студентами в Українському католицькому університеті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.