Україна піднялася на 80-е місце в Індексі громадянств світу

П'ятниця, 20 квітня 2018, 17:03

Україна піднялася на 80-е місце в Індексі громадянств світу. Минулого року наша країна посідала 99-е місце.

Рейтинг розміщений на сайті авторів - The Henley & Partners - Kochenov Quality of Nationality Index, QNI.

В рейтингу оцінюються якість 167 громадянств світу, країни розміщують у рейтингу за різними показниками за період з 2013 по 2017 рік.

Країни поділені на п’ять груп і Україна вперше потрапила до третьої групи - "висока якість". Ця група охоплює місця від 43-го до 85-го і до неї входять такі країни, як Малайзія, Гонконг, Ізраїль, Росія, Туреччина та Грузія.

Цінність українського громадянства за рік зросла на 6,4 пункти, що пов’язано із введенням безвізового режиму. Кількість країн з безвізом для українців збільшилася з 81 до 115.

Україна та Грузія стали країнами, в яких цінність громадянства протягом року зросла найбільше - на 19 і 20 позицій відповідно.

Вперше за п'ять років існування рейтингу його очолила Франція. Німеччина, лідер минулого року, зайняла друге місце, далі у першій десятці лише європейські країни: Ісландія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Італія, Ірландія, Швейцарія, Австрія.

Автори рейтингу оцінюють як внутрішню цінність громадянства, наприклад, якість життя та можливості для особистого зростання в країні, так і зовнішні цінності громадянства, що визначають різноманітність та якість можливостей, які доступні з певним громадянством за межами країни походження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.