Майже 1000 військових взяли участь у параді до дня народження Єлизавети ІІ

фото
Субота, 9 червня 2018, 15:47

Майже тисяча військових взяли участь у святковому параді Trooping the Colour з нагоди дня народження британської королеви.

Як повідомляє BBC, 92-річна королева Єлизавета прибула на церемонію одна, без супроводу свого чоловіка Філіпа. Минулого року він відійшов від виконання монарших обов’язків та не бере участі в публічних заходах. У неділю йому виповниться 97 років.

Не зважаючи на яскраве сонце, королева не мала сонцезахисних окулярів попри те, що минулого місяця перенесла операцію з лікування катаракти.

 

До параду приєдналися принц Гаррі та герцогиня Сассекська Меган, які одружилися минулого місяця. Вони повернулися з медового місяця, щоб взяти участь у заході.

 

Дружина принца Вільяма герцогиня Кембриджська Кейт і дружина принца Чарльза герцогиня Корнкольска Камілла прибули разом на одному екіпажі. Принци Вільям і Чарльз прибули на парад верхи.

На суботню церемонію, участь у якій беруть близько 1000 солдатів, зібрався великий натовп глядачів. У параді вперше взяв участь військовий у тюрбані замість традиційної ведмежої шапки королівської гвардії - 22-річний сикх з Пенджабу.

 

Єлизавета II святкує день народження двічі на рік. Королева народилася 21 квітня. У другій половині червня відзначається офіційний день народження монарха.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: