500 млн євро макрофіну ЄС можна очікувати після домовленостей з МВФ - віце-прем'єр

Понеділок, 2 липня 2018, 13:58

Віце-прем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що Україна може очікувати на виділення першого траншу (500 млн євро) макрофінансової допомоги від Євросоюзу після досягнення домовленостей з МВФ.

Про це вона заявила під час брифінгу у понеділок, який транслювався в ефірі телеканалу "Прямий".

"Є умова, що ЄС прив’язує макрофінансову допомогу до продовження нашої кредитної роботи з МВФ. Тому я думаю, коли буде досягнуто там домовленості, можемо очікувати траншу від ЄС", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, наразі передчасно говорити, під які умови Євросоюз надасть Україні макрофінансову допомогу. Вона підкреслила, що ці умови повинні бути "реалістичними".

"Перемовини (щодо умов отримання макрофіну/ – Ред.) не закінчені… але мусимо розуміти, що це мусять бути як амбітні, так і реалістичні завдання, які можливо буде виконати в той час, за які цей макрофін буде діяти. Він діятиме до першого кварталу 2019 року. Тому проміжок для реалізації умов обмежений", - підкреслила віце-прем’єр.

Наприкінці червня Євросоюз остаточно затвердив 1 мільярд євро макрофінансової допомоги для України, яку буде спрямовано на покриття фінансових потреб України та підтримку економічної стабілізації і програми структурних реформ.

Далі Європейська комісія, консультуючись із Радою ЄС, підготує меморандум про надання допомоги, у якому будуть визначені умови її виділення. Меморандум потребує ратифікації українського парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: