У ЄК кажуть, що нова макрофінансова допомога залежить від співпраці з МВФ

Четвер, 1 березня 2018, 12:01

Нова програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу для України в розмірі 1 млрд євро може бути затверджена в разі продовження співробітництва країни з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявила заступниця керівника Головного директорату Єврокомісії з питань розширення та сусідства Катерина Матернова на 14-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital у Києві, повідомляє "УНІАН".

"Ми підійшли до важливого етапу - це позитивна оцінка колективного органу, членів Єврокомісії... Ми говоримо про 1 мільярд євро, але оцінка Єврокомісії - це тільки перший крок. У нас є країни-члени, Європейський парламент, вони теж мають сказати "так", - сказала вона.

За словами представниці Єврокомісії, виділення Україні наступного траншу МВФ або принаймні лист від МВФ стане мотивацією для надання країні макрофінансової допомоги.

"Дуже важливо, що для виділення макрофінансової допомоги ми повинні мати або лист від МВФ, або діючу програму з МВФ. Тільки-но Україна зможе отримати наступний транш МВФ, це буде мотивацією для нас", - зазначила Матернова.

Як повідомлялося, Європейська комісія готова запропонувати Україні новий пакет макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро попри неповне виконання вимог щодо попередньої програми.

Мова іде про два транші по 500 млн євро кожен. Європейська комісія готова остаточно погодити пакет допомоги для України наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.