Росія вважає "драконівські санкції" США оголошенням економічної війни

П'ятниця, 10 серпня 2018, 08:31

Прем’єр-міністр РФ Дмитрій Медведєв заявив, що подальше посилення економічних санкцій проти Росії Москва буде розцінювати як оголошення економічної війни.

Про це він оголосив на зустрічі зі співробітниками Кроноцького державного заповідника, повідомляє ТАСС.

За його словами, якщо буде щось типу "заборони діяльності банків або використання тієї чи іншої валюти", то в Росії це прямо вважатимуть оголошенням економічної війни.

"І на цю війну необхідно, потрібно буде реагувати - економічними методами, політичними методами, а, у разі необхідності, й іншими методами. І наші американські друзі це повинні розуміти", - заявив Медведєв.

При цьому, на його думку, санкції РФ не страшні, оскільки вона "останні сто років існувала в умовах постійного санкційного тиску". За словами Медведєва, це робиться для того, щоб "щоб прибрати Росію з числа потужних конкурентів на міжнародному полі".

Сполучені Штати в середу, 8 серпня, оголосили, що введуть нові санкції проти Росії у "справі Скрипалів".

Перший етап санкцій набуде чинності орієнтовно 22 серпня. На цьому етапі обмеження будуть помірними, але за 6 місяців у разі відмови РФ від співпраці може бути запроваджена друга хвиля санкцій.

Наразі США ще не ухвалювали рішення про те, що увійде до другого етапу санкцій проти РФ, але вже відомо, які варіанти будуть розглядатися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.