В Держдепі перерахували "драконівські обмеження" у новому етапі санкцій проти РФ

Четвер, 9 серпня 2018, 16:27

Сполучені Штати Америки ще не ухвалювали рішення про те, що увійде до другого етапу санкцій проти РФ, запроваджений у "справі Скрипалів", але вже відомо, які варіанти будуть розглядатися.

Про це розповів журналістам на умовах анонімності керівний представник Держдепу, повідомляє кореспондент "Європейської правди", який брав участь у цьому брифінгу.

Як повідомляла ЄвроПравда, у четвер у Держдепі визнали наміри запровадити проти Росії нові санкції, перший етап яких набуде чинності орієнтовно 22 серпня. На цьому етапі обмеження будуть помірними, але за 6 місяців у разі відмови РФ від співпраці може бути запроваджена друга хвиля санкцій.

Перелік варіантів обмежень окреслений законодавством, пояснили в Держдепі.

"Я не можу передбачити, які з цих обмежень будуть запроваджені. Але якщо це доведеться робити, то це, безумовно, будуть значно більш драконівські обмеження, аніж ті, що ми запроваджуємо на першому етапі. Спектр (другого етапу санкцій) безумовно буде ширшим", - заявив американський дипломат.

"(Перелік варіантів санкцій в рамках другого етапу) включає використання впливу США для того, щоби припинити надання Росії будь-яких кредитів та допомоги з боку міжнародних фінансових інституції та американських банків. Це може включати додаткові обмеження на експорт та імпорт, а також зниження рівня чи призупинення дипломатичних відносин. Також другий раунд санкцій може включати різноманітні обмеження щодо авіаційної діяльності", - перерахував представник Держдепу.

Він нагадав, що рішення про другий етап санкцій буде ухвалене в разі, якщо Росія протягом 6 місяців не дасть згоду на співпрацю щодо протидії незаконному використанню хімічної та бактеріологічної зброї. Лише після того буде ухвалюватися рішення щодо конкретних заходів у рамках другого етапу санкцій.

"Якщо не буде виконання вимог, визначених санкційним рішенням, ми маємо зробити уважну оцінку впливу можливих кроків", - пояснив дипломат.

Раніше "Європейська правда" повідомила, якими будуть вимоги США до РФ в рамках нових санкцій у "справі Скрипалів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: