Екс-глава РЖД, який говорив про русофобію Меркель, отримав робочу візу в Німеччині

Середа, 22 серпня 2018, 10:38

Колишній керівник "Российских железных дорог" (РЖД) Володимир Якунін отримав в Німеччині візу категорії "D", яка надає можливість працювати в країні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини підтвердили, що Якунін отримав "блакитну карту" (blue card) - електронне посвідчення, що надає право на проживання і роботу в країні.

Віза категорії "D" видається у разі, якщо плановане перебування в країні триває понад 90 днів. Зазвичай, за видачею такої візи слідує отримання посвідки на проживання, пояснили в німецькому МЗС.

У 2014 році Якунін опинився під санкціями США та Австралії - після того, як Росія анексувала український півострів Крим. Але під санкції з боку Євросоюзу Якунін не потрапив, а при рішенні про видачу віз враховуються тільки правові рамки ЄС, зазначили в МЗС Німеччини.

Якунін є співзасновником інститут "Діалог цивілізацій" який зареєстрований у Берліні і офіційна презентація, відбулась у 2016 році. Заявлена мета діяльності організації - дослідження у сфері міжнародних відносин і вироблення рекомендацій щодо зниження напруженості в світі.

В організації пояснили, що у ситуації з отриманням робочої візи "жодної конспірології немає".

"Отримання візи, що дозволяє працювати в країні, де розташований головний офіс вашої організації, - нормальний робочий процес", - заявив керівник департаменту зовнішніх зв'язків інституту Григорій Левченко.

Якунін керував РЖД з 2005 по 2015 рік. З його ім'ям пов'язаний один з найбільших скандалів 2013 року, коли низка блогерів, включаючи російського опозиційного політика Олексія Навального, опублікували фотографії величезної дачі Якуніна у Підмосков'ї з молитовною кімнатою, 50-метровим басейном і спеціальним шубосховищем.

Нагадаємо, у квітні Якунін розповідав, що канцлер Німеччини Ангела Меркель відчуває неприязнь до росіян і впевнений, що дізнався причину цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.