ЄС вказав Росії на порушення зобов'язань у 10-ту річницю війни з Грузією

Вівторок, 7 серпня 2018, 11:59

Європейський Союз заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів та про прихильність до мирного врегулювання конфлікту з РФ.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС від імені Євросоюзу до 10-ї річниці конфлікту між РФ та Грузією.

"На жаль, російська військова присутність як в Абхазії, так і в Південній Осетії продовжує порушувати міжнародне право і зобов'язання, взяті Росією відповідно до угоди від 12 серпня 2008 року за посередництва Євросоюзу", – йдеться в заяві до 10-ї річниці конфлікту.

ЄС підтвердив своє зобов'язання продовжувати брати участь у зусиллях зі стабілізації і врегулювання конфлікту в Грузії, в тому числі шляхом співголовування в Женевських дискусіях, у межах зусиль Спеціального представника ЄС та постійної присутності на місцях Місії спостерігачів ЄС.

ЄС привітав пакет пропозицій "Крок до кращого майбутнього" уряду Грузії та вважає, що він може принести користь громадянам, які проживають по обидва боки адміністративних кордонів, шляхом сприяння торгівлі, освіті та мобільності.

У заяві наголошується, що за ці десять років Грузія зміцнила свої демократичні інститути і провела реформи в області верховенства закону.

"Грузія розвинула процвітаючу економіку і стала важливим напрямком прямих іноземних інвестицій і туризму. Зараз вона є моделлю демократичної стабільності в регіоні", - наголошується у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.