Екстремальна спека спричинила найсерйознішу за 40 років овочеву кризу в ЄС

Вівторок, 7 серпня 2018, 13:42

Затяжна екстремальна спека в Європі створила найсерйозніші за останні 40 років проблеми для овочевого сектора ЄС.

Про це заявили в Європейській асоціації виробників фруктів та овочів (PROFEL), повідомляє Euractive.

"У зв’язку з тривалою спекотною та сухою погодою впродовж усього липня на більшій частині континенту овочі продовжують потерпати, а врожайність різко знизилася. Сьогодні ситуація для городників та виробників овочів – найсерйозніша за останні 40 років", - мовиться у заяві організації.

У коментарі виданню організація повідомила, що внаслідок спекотних погодних умов особливо постраждали Франція, Нідерланди, Німеччина, Велика Британія, Угорщина та Польща.

Асоціація заявила, що найбільше постраждав сектор морожених і консервованих овочів, у якому втрати врожаю призвели до скорочення і нерегулярних поставок свіжих овочів на переробні підприємства, що призвело до збільшення витрат виробництва і скорочення кількості оброблюваних продуктів.

Втім, в організації не підтвердили, що у зв’язку з цим ціни на овочі можуть зрости.

За даними PROFEL, 2018 рік є третім роком поспіль, коли овочевий сектор зіштовхується з серйозними проблемами, пов'язаними з погодою. Повідомляється про значне скорочення врожаю гороху і бобів у діапазоні від 20% до 50%.

"У деяких виробничих регіонах на півдні Європи перший урожай бобів також постраждав внаслідок сильних штормів (повеней та градів). Втрати врожаю цибулі складають від 15% до 50%; врожай кабачків і шпинату також постраждав. У багатьох регіонах посів других культур - шпинату, квасолі або цвітної капусти - неможливий через засуху", - повідомили в PROFEL.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.