Британська поліція відпустила Філліпса, пропагандист покепкував над посольством України

Четвер, 9 серпня 2018, 12:50

Проросійський провокатор і пропагандист, британець Грем Філліпс заявив, що поліція відпустила його під заставу після затримання у Лондоні.

Напередодні Філліпс увірвався до будівлі посольства Грузії в Лондоні під час виставки про російсько-грузинську війну 2008 року. Його оперативно затримала дипломатична поліція. Філліпс, скандально відомий "журналіст" телеканалів Russia Today і "Звезда", викрикував антигрузинські та антинатівські гасла, заявили в грузинському МЗС.

"Щоб наразі закрити цю тему. Мене випустили під заставу, а звинувачення проти мене - незаконне проникнення на територію посольства. Вони конфіскували мої камери і матеріали. Також мені заборонили наближатися до цих брудних брехунів з посольства Грузії у Великій Британії", - заявив Філліпс у своєму Twitter.

Він також відреагував на заяву посольства України у Великій Британії, яке закликало британську владу провести розслідування терористичної діяльності Філліпса на сході України.

"Непогана спроба, українське посольство", - написав він.

Раніше посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко просила Велику Британію зупинити в Україні проросійську пропагандистську і провокативну діяльність Філліпса.

Нагадаємо, у липні 2014 року Служба безпеки України затримала Філліпса і ухвалила рішення про його видворення за межі України із забороною в'їзду на три роки. Після цього він повернувся до Росії, а звідти - на Донбас і продовжив роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.