ЗМІ: низка лордів Британії фінансово залежна від Москви

Середа, 24 жовтня 2018, 19:15

Парламентарі Великої Британії вимагають від представників Палати лордів відмовитися від своїх фінансових інтересів, пов’язаних з Росією, а також закликають зробити жорсткішими умови Кодексу поведінки лордів у парламенті.

Про це пише The Times.

У розслідуванні видання йдеться про те, що низка перів у Палаті лордів тісно пов’язана з Росією, і підтримувала ці зв’язки навіть після хіматаки у Солсбері.

Зокрема лорд Роберт Скідельські, який обіймає посаду у верхній палаті британського парламенту, виявився одним з членів ради директорів російської компанії "Роснефть". 2014 року він виступав у Палаті громад і протестував проти запровадження санкцій проти Росії після анексії українського Криму.

Лорд Понсонбі Шелбредський, член Лейбористської партії, зізнався, що входить в раду директорів російської нафтогазової компанії RNG Joint Stock Company, а також її батьківської фірми Eastsib. Остання зареєстрована на Кіпрі, але діє в Росії, йдеться у матеріалі.

Лорд Пітер Траскотт отримує дохід за роль голови консультативної ради Russian Gold Fund - фонду, який інвестує в приватні акції. У січні Траскотт називав "фантазією" твердження, що Росія може влаштувати атаку проти країн НАТО.

Він також закликав Лондон покращувати відносини з Кремлем. Його дружина – Світлана Чернікова – донька російського полковника. Лорд Траскотт в коментарі The Times наполягав, що Russian Gold Fund – це нібито не російська компанія і в ній "немає російських грошей". Викриття роздратувало британських парламентарів, сказано в матеріалі. Депутат Палати громад від Консервативної партії Боб Сілі закликав лордів, які працюють на ворожі країни, відмовитися від права брати участь у засіданнях парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.