Порошенко і Меркель висловились щодо перспектив "Мінська" на тлі відходу канцлерки

Четвер, 1 листопада 2018, 15:51

Президент України Петро Порошенко і канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважають, що Мінський процес просуватиметься вперед попри майбутній відхід Меркель з політики.

Про це обоє лідерів розповіли у четвер, 1 листопада, на спільній прес-конференції у Києві після двосторонньої зустрічі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми дійсно дружно між собою співпрацюємо. Це гарантія того, що справа буде просуватися вперед", - висловила впевненість в успіху процесу Ангела Меркель.

Порошенко підтримав німецьку канцлерку, зазначивши, що вірить у реалізацію "Мінська".

"Я є оптимістом і твердо наголошу: вважаю, що нам вдасться забезпечити імплементацію Мінських домовленостей, у тому числі і в складі "нормандського формату" за участю нашого друга, президента Франції Еммануеля Макрона.

У нас ефективно працює Курт Волкер як представник Державного департаменту. Сьогодні ми відчуваємо підтримку всього світу. Продовження окупації є абсолютно безперспективним", - зазначив Порошенко.

"Я бажаю пані канцлеру бути довгі роки справжнім лідером Німеччини і справжнім лідером Європи", - додав Порошенко.

Нагадаємо, 29 жовтня Меркель заявила, що її теперішня каденція – остання на посту канцлера. Вона також зазначила, що вона прагне оновлення керівництва Християнсько-демократичного союзу.

Меркель очолює ХДС з 2000 року та є безперервним канцлером Німеччини з 2005 року.

Читайте також: "Кінець епохи Меркель: канцлерка запустила процес зміни влади у Німеччині".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.