У Путіна заявили про втручання у вибори президента Інтерполу

Вівторок, 20 листопада 2018, 11:43

Росія заявила про втручання у виборчий процес голови Інтерполу та тиск на вибори.

Так в РФ розцінюють заяву деяких американських сенаторів із закликом не допустити обрання російського кандидата Александра Прокопчука на пост глави Інтерполу, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

За його словами, дії сенаторів США можна розцінити як тиск.

"Напевно, це своєрідне втручання у виборчий процес, у вибори в міжнародній організації. А як це ще оцінити? Ось, наочний прояв (втручання)", - сказав представник Кремля.

"Тим не менш, будуть вибори, давайте дочекаємося результатів", - додав Пєсков.

Нагадаємо, четверо сенаторів США звернулися до адміністрації президента США Дональда Трампа та членів Генеральної асамблеї Інтерполу із закликом не допустити обрання росіянина Александра Прокопчука президентом організації.

Вони наголошують, що Росія регулярно зловживає Інтерполом задля зведення рахунків та переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів, а Александр Прокопчук був особисто залучений до цієї стратегії залякування.

На посаду голови Інтерполу претендує ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Александр Прокопчук. За даними українських правоохоронців, Прокопчук є кадровим співробітником російської розвідки, інфільтрованої в Інтерпол.

Україна розгляне питання про призупинення членства в Інтерполі у разі обрання президентом представника Росії.

Голосування за кандидатуру президента Інтерполу відбудеться в Дубаї у середу, 21 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: