У МЗС стали на захист українського посла – брата кандидата з РФ на пост глави Інтерполу

Вівторок, 20 листопада 2018, 10:22

У Міністерстві закордонних справ України стали на захист представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука, який виявився молодшим рідним братом кандидата на посаду глави Інтерполу генерал-майора російської поліції Александра Прокопчука.

Заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця зазначив, що він є високої думки про посла Ігоря Прокопчука.

"За більше ніж 25 років роботи в МЗС України я зустрічав лише з десяток послів, які були б настільки віддані справі захисту інтересів України, як мій добрий колега і приятель посол Ігор Прокопчук. Все, що він зробив і ще зробить як посол, як професіонал, потребує Україна на міжнародній арені", - написав Кислиця на своїй сторінці у Facebook.

Кислиця зауважив, що родинні зв’язки Прокопчуків  мали би більше хвилювати російське ФСБ, "адже мати такого родича, як Ігор Прокопчук, це ще той компромат". "Серед українських дипломатів були і зрадники, і мімікрічі, і просто флюгери, але я був і залишаюся високої думки про посла Ігоря Прокопчука", - додав він.

У прес-службі МЗС відреагували на інформацію ЗМІ, заявивши, що родинні зв’язки не вплинули на роботу постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука і не шкодять національним інтересам України.

"Ця війна розкидала по обидва боки лінії фронту друзів, близьких, родичів. Для багатьох це стало справжньою особистою трагедією. Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає", - зазначили в МЗС.

У міністерстві стверджують, що за весь час після початку російської збройної агресії проти України "не мали місця жодні дії, які могли б скомпрометувати Постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука. Так само, як і завдати шкоди національним інтересам України".

Раніше газета "Дзеркало тижня" з посиланням на власні джерела повідомила, що Прокопчук Ігор Васильович, який вже 8,5 років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні, є молодшим рідним братом кандидата на посаду глави Інтерполу генерал-майора російської поліції Александра Васильовича Прокопчука.

Нагадаємо, Александр Прокопчук ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації. За даними українських правоохоронців, Прокопчук є кадровим співробітником російської розвідки, інфільтрованої в Інтерпол.

Україна розгляне питання про призупинення членства в Інтерполі у разі обрання президентом представника Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: