Наступним президентом Інтерполу може стати росіянин – ЗМІ

Субота, 17 листопада 2018, 12:53

Росіянин Александр Прокопчук є головним претендентом на пост президента Інтерполу.

Про це повідомляє Times.

Британські чиновники очікують, що Прокопчука, який є ветераном МВС Росії, оберуть головою організації вже наступного тижня. Його призначення стане істотною перемогою Кремля після періоду гострої критики на адресу Кремля у зловживанні Інтерполом для переслідування політичних опонентів.

Прокопчук з 2016 року є віце-президентом Інтерполу і начальником Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії з 2011 року. За даними видання, його обрання президентом організації на виборах 21 листопада практично гарантовано.

Джерело газети розповіло, що британський уряд практично впевнений у перемозі Прокопчука і не має наміру йому перешкоджати.

Єдиним конкурентом росіянина газета називає громадянина Південної Кореї Кім Чен Янга, який в даний час виконує обов'язки глави Інтерполу. При цьому не виключається, що ПАР теж вирішить висунути свого кандидата на пост глави організації.

Мен Хунвей, який обіймав посаду президента Інтерполу, зник наприкінці вересня. Пізніше з'ясувалося, що він був затриманий в Китаї за підозрою в корупції. Хунвей пізніше подав у відставку з поста президента Інтерполу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: